Grote wegverzakking in Tervuren

TERVUREN - 30-06-19 - In de voormiddag van vrijdag 28 juni ontstond er een wegverzakking van ongeveer zeven meter in de Vander Achterstraat. De Vander Achterstraat ligt in het oude historische centrum van Tervuren. De gemeentelijke basisschool is eveneens gelegen in deze straat. De straat bevindt zich tot grote ergernis van vele buurtbewoners al jaren in een schabouwelijke staat.
“De Vander Achterstraat is een van de allerslechte straten van de hele gemeente. De gemeente weet al jaren dat er problemen zijn en dat er een risico bestond. Het is een wonder dat het nog zolang geduurd heeft vooraleer de straat is ingestort. Het gemeentebestuur heeft de situatie verkeerd ingeschat. De Vander Achterstraat moest de eerste prioriteit zijn. De gemeente draagt volgens mij een verpletterende verantwoordelijkheid” vertelt gemeenteraadslid Thomas Geyns die eveneens buurtbewoner is.
“Aangezien de gemeenteraad pas in augustus opnieuw samenkomt zal ik als raadslid een bijeenroeping eisen van een gemeenschappelijke commissie openbare werken en mobiliteit gelet op de dramatische situatie voor de buurtbewoners en de bijkomende circulatie problemen in het centrum. Ik zal de voorzitter van de commissie verzoeken om ook de Watergroep, aannemer en bouwheer Elk Zijn Huis op te roepen voor bijkomende uitleg” aldus gemeenteraadslid Thomas Geyns (Open Tervuren).

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 30-06-19 • Uur: 09u13

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur