Fietsersbond wil veilige oversteekplaats

HOEILAART - 30-06-19 - De Terhulpsesteenweg (N275) in Hoeilaart oversteken is hét knelpunt dat leden van de Fietsersbond signaleren. Daarom roept Fietsersbond Druivenstreek het Agentschap Wegen en Verkeer op om veilige oversteekplaatsen te voorzien aan de Meutedreef , de Charles Melottestraat en de Jean Velgestraat.

De N275 is een gewestweg die de inwoners van Hoeilaart afsnijdt van het Zoniënwoud. Automobilisten mogen namelijk 70 k/u rijden tussen de Meutedreef en de R0. Tussen de verkeerslichten aan de Ildefonse Vandammestraat en deze aan Dolce La Hulpe, is er over een afstand van bijna twee kilometer geen veilige oversteekplaats. Wandelaars, joggers en fietsers, gezinnen met kinderen of paardrijders kunnen niet anders dan wachten.

Het Zoniënwoud is een belangrijke plek waar heel wat mensen ontspanning zoeken, gaan sporten of passeren op weg naar werk of vrije tijd. De Meutedreef is zelfs een officiële fietsknooppuntenroute. Het kan voor de Fietsersbond Druivenstreek niet dat oversteken enkel op een onveilige manier kan gebeuren. Daarom roepen we de overheid op
• om oversteekplaatsen te voorzien aan de kruispunten de Meutedreef , de Charles Melottestraat en de Jean Velgestraat. Aan elk van deze kruispunten vertrekken wandel/fiets/paardrijroutes of het zijn belangrijke verbindingsassen voor zachte weggebruikers.
• om de snelheid minstens te verlagen tot 50 km/u tussen de Meutedreef en de Jean Velgestraat.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 30-06-19 • Uur: 12u19

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur