Politie Druivenstreek in actie

OVERIJSE - 07-08-19 - Tijdens het tweede trimester van 2019 registreerde de politiezone 81 diefstallen. Dat zijn er heel wat minder dan tijdens het eerste trimester, toen er 135 feiten werden vastgesteld. Het gaat voornamelijk over inbraken en pogingen tot inbraak in particuliere woningen en in mindere mate andere gebouwen (winkels, loodsen, …), diefstallen van en in auto’s, fietsen.

In totaal leverden in 18% van de gepleegde feiten de ANPR-camera’s een nuttige onderzoekspiste op. In 6 % van de gepleegde feiten werden de daders gevat.
Indien we de woninginbraken van naderbij bekijken bleef het aantal feiten in 24 % van de gevallen of 29 feiten beperkt tot een poging tot inbraak. We stelden in Overijse 24 pogingen vast en in Hoeilaart waren dit er 5.


Dankzij ANPR-onderzoek kon bij 3 diefstallen in woning steeds een auto met buitenlandse nummerplaten gelinkt worden aan de inbraak.
Bij een diefstal van een brandkoffer in een handelszaak in Overijse kon dankzij de ANPR-analyse een auto gelinkt worden. Het onderzoek is lopende.
Bij een diefstal in een voertuig werd de verdachte gefilmd door de dashboardcamera van het bezochte voertuig, na onderzoek werd de verdachte gearresteerd in het Brusselse en gedagvaard voor de rechtbank.
De verdachten van een zware inbraak in een benzinestation te Overijse werden mede dankzij onze ANPR-camera’s gearresteerd door de federale gerechtelijk politie van Halle-Vilvoorde. Deze personen worden tevens verdacht van andere recente inbraken in handelszaken te Overijse.
Dankzij alerte buren kon een auto met buitenlandse nummerplaten gelinkt worden aan een woninginbraak en een andere auto met buitenlandse nummerplaten aan een diefstal van werkmateriaal in een auto.
Na analyse van de bewakingsbeelden van een handelszaak kon de dader van een diefstal uit voertuig op de parking geïdentificeerd en gearresteerd worden.
Tijdens het tweede trimester werden 3 auto’s gestolen, waarvan 2 in Overijse en 1 auto in Hoeilaart. Ook fietsdieven zijn momenteel actief in onze regio. Het voorbije trimester registreerden wij reeds 9 fietsdiefstallen. Neem zelf voldoende preventieve maatregelen en check preventietips op www.besafe.be.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 07-08-19 • Uur: 12u03

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur