Killers achter het stuur

OVERIJSE - 17-09-19 - Onder het motto "Killers achter het stuur" organiseert de provincie Vlaams-Brabant een actie tegen het GSM gebruik achter het stuur en het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Het parket Halle-Vilvoorde zal in dit kader een strenge actie op het getouw zetten. Ook Politiezone Druivenstreek zal in de week van 16/09/2019 tot 22/09/2019 streng(er) controleren op dit fenomeen.
Wanneer je betrapt wordt krijg je normaal gezien een boete, maar wie tijdens deze actieweek tegen de lamp loopt, zal ook voor de politierechter moeten verschijnen. "De bedoeling is echt een nultolerantie te hanteren, wie betrapt wordt krijgt geen boete of voorstel tot minnelijke schikking, maar wordt meteen gedagvaard en het openbaar ministerie gaat voor de betrapte overtreders een rijverbod vragen."
Ook wie alcohol heeft gedronken en de strafbare limiet van 0.35 Mg/l heeft bereikt zal in die week evenmin een boete of minnelijke schikking mogen verwachten. Deze chauffeurs zullen zich onmiddellijk voor de politierechter moeten verantwoorden.
Niet handenvrij gebruik van de GSM achter het stuur is verboden en levensgevaarlijk. Aldus “aan het stuur géén GSM”.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 17-09-19 • Uur: 09u15

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur