Bedankt control cruiser!

HOEILAART - 16-10-19 - Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s ... chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Hoeilaart blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen benaming: control cruiser.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien bleek uit het onderzoek dat een op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

De VSV verdeelt samen met de gemeente borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. De borden kunnen opgehaald worden aan het onthaal van het gemeentehuis en aan de balie van GC Felix Sohie.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-10-19 • Uur: 09u09

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur