Succesvol politieoptreden

OVERIJSE - 18-10-19 - Twee weken geleden kreeg politie Druivenstreek melding van twee pogingen tot inbraak in woningen. Op basis van getuigenissen van alerte bewoners en de inzet van het BIN Hoeilaart startten vijf ploegen een zoektocht naar de verdachten. Wij werden bijgestaan door een ploeg van de PZ Rode en de helikopter van de federale politie. Ook een speurhond kwam ter plaatse.
Na een zoektocht van één uur konden drie minderjarige verdachten worden aangetroffen. Twee van hen werden voorgeleid bij de jeugdrechter, die hen ’s anderendaags vrijliet.

Vorige week werden door een alerte bewoner van Overijse twee personen gespot die zich verdacht gedroegen. Wij gingen over tot controle en konden een schroevendraaier en handschoenen aantreffen op de verdachten. Enkele minuten later werden we ingelicht van een inbraak in woning. Verder onderzoek wees uit dat de schroevendraaier die één van de verdachten bijhad, gebruikt werd voor het plegen van de inbraak. Beide meerderjarigen uit het Brusselse werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen nadien vrijliet.

Vorige week registreerden onze ANPR-camera’s in Jezus-Eik een hit voor een gestolen wagen. Onze ploeg kon de wagen aantreffen, die de vlucht nam. De achtervolging werd ingezet waarbij de gestolen wagen crashte op de R0 in Tervuren. Verschillende verdachten namen de vlucht in het Zoniënwoud. Na een zoektocht met een speurhond kon materiaal aangetroffen worden dat door de verdachten werd achtergelaten. Op basis daarvan konden twee minderjarige verdachten ’s nachts nog gearresteerd worden. Beiden werden door de jeugdrechter geplaatst in een instelling.
Het onderzoek naar de andere verdachten loopt verder; intussen werden ook spullen in de wagen aangetroffen die gestolen werden bij een andere woninginbraak.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 18-10-19 • Uur: 10u02

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur