ANPR rendeert

OVERIJSE - 12-11-19 - ANPR rendeert in politiezone Druivenstreek

Tijdens het derde trimester van 2019 registreerde de politiezone in totaal 59 diefstallen. Dat zijn er heel wat minder dan tijdens het tweede trimester toen er 81 feiten werden vastgesteld.
Het gaat voornamelijk over inbraken en pogingen tot inbraak in particuliere woningen en in mindere mate in andere gebouwen (winkels, loodsen, …), diefstallen van en in auto’s en diefstallen van fietsen.
Indien we de 34 woninginbraken van naderbij bekijken bleef het aantal feiten in bijna 1 op 4 van de gevallen beperkt tot een poging.
In 14 % van alle feiten leverden de ANPR-camera’s een nuttige onderzoekspiste op. Voor 2 feiten werden de daders gevat.
In Brussel werden 2 verdachten onderschept in een auto die gestolen werd in Hoeilaart.
Einde juli kwam een verdachte auto met buitenlandse nummerplaten in beeld door ANPR-analyse. Begin augustus werd deze auto opnieuw opgemerkt in de politiezone en bij het aantreffen van deze auto werden 4 verdachten betrapt tijdens een diefstal in een woning.
Dankzij ANPR-onderzoek kon tevens bij 2 diefstallen in woning en 1 poging diefstal een auto met buitenlandse nummerplaten gelinkt worden aan de inbraken. Het onderzoek is nog lopende in samenwerking met een politiedienst van Waals-Brabant.
Tijdens de donkere maanden van het jaar, krijgen we steeds weer af te rekenen met een jaarlijks terugkerend fenomeen: de avondinbraken. Elk jaar stellen wij tijdens het 4de trimester een stijging van het aantal inbraken vast, inbraken die steevast in de loop van de vooravond worden gepleegd.
Inwoners van Overijse en Hoeilaart kunnen gratis advies vragen voor de beveiliging van hun woning tegen inbraak of diefstal. Aarzel vooral niet om 101 te bellen bij verdachte handelingen !


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 12-11-19 • Uur: 16u11

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur