Resultaten verkeer maand december 2019

OVERIJSE - 13-01-20 - Veilig verkeer
Tijdens de afgelopen maand december heeft de politie op verschillende locaties geflitst. In totaal werden 2.369 bestuurders gecontroleerd op overdreven snelheid. 93% van deze bestuurders hield zich aan de gestelde snelheidslimieten. 166 bestuurders kregen een PV wegens overdreven snelheid.
Opgelet: sinds kort flitst de politie regelmatig in schoolomgevingen (zone 30) bij begin en einde van de school!

De eindejaarsperiode vraagt extra aandacht voor het rijden onder invloed (waaronder de BOB-campagne). In totaal hebben 437 bestuurders de voorbije maand december een ademtest afgelegd. 13 bestuurders hadden te diep in het glas gekeken en 7 bestuurders testten positief op het gebruik van drugs achter het stuur. Ook tijdens de maand januari is het opletten geblazen: laat uw voertuig aan de kant indien u een glaasje teveel op hebt!

De politie verbaliseerde de voorbije maand 31 keer voor het gebruik van de GSM achter het stuur. Afleiding aan het stuur leidt tot gevaarlijke situaties; als je belt tijdens het rijden loop je tot 4 keer meer risico om in een ongeval betrokken te geraken. In de toekomst zullen deze controles opgevoerd worden, gezien dit item als prioritair weerhouden werd in het zonaal veiligheidsplan 2020-2025.

Sluipverkeer leidt vaak tot inbreuken op het uitgezonderd plaatselijk verkeer. Tijdens specifieke acties werden in dat kader de voorbije maand 87 PV’s opgesteld.

In deze donkere periode van het jaar schenken we ook bijzondere aandacht aan de zwakke weggebruiker: in december werden 90 fietsers gecontroleerd op de aanwezigheid van correcte verlichting. Hierbij werden 8 overtredingen vastgesteld.

Snelheidscontrole aanvragen ?
Als je meent dat in een bepaalde straat van Overijse of Hoeilaart de maximaal toegelaten snelheid overschreden wordt, kan je dit melden en een snelheidscontrole aanvragen. Er zal een analyse gebeuren van de specifieke locatie waarna we, afhankelijk ook van de technische vereisten van de flitscamera, een controle zullen uitvoeren. Zo’n snelheidscontrole aanvragen kan eenvoudig via onze website.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 13-01-20 • Uur: 15u24

Auteur: marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur