Tervuren investeert in elektrische wagen

TERVUREN - 21-02-20 - De gemeente nam onlangs haar eerste elektrische wagen in gebruik. De nieuwe aanwinst is een Renault Kangoo en zal ingezet worden voor werfcontroles en materiaalvervoer. Het bestuur geeft hiermee het startsein voor een volledig elektrisch wagenpark.

Ideaal voor korte ritten

De werfcontroleur maakt vooral korte verplaatsingen, waarbij zo’n start-stop-patroon ideaal is. Een elektromotor
verbruikt immers enkel energie als de auto zich verplaatst. De motor hoeft ook niet stationair te draaien of telkens aan- en uitgezet worden. Met één oplaadbeurt kan ongeveer 200 km gereden worden. De kostprijs komt neer op 31.258,20€.

Slim energiegebruik

De energiemix die gebruikt wordt om de elektriciteit op te wekken is groen, wat de CO2-uitstoot van een elektrische wagen op nul brengt. Tegelijk wil de gemeente het signaal geven dat we volop moeten
inzetten op rationeel energiegebruik en milieuvriendelijkere technologie.

Bram Peters, schepen van milieu en duurzame ontwikkeling denkt alvast toekomstgericht: “Dit is de eerste
elektrische wagen die de gemeente Tervuren aankoopt maar niet de laatste. De bedoeling is om systematisch onze volledige vloot te verduurzamen.”

Werner Aerts, schepen van openbare werken, sluit daarbij aan: “Ook bij onze dienst werken in eigen beheer zullen we de komende jaren bekijken waar we naast de voertuigen, het machinepark kunnen
verduurzamen. Door deze eerste elektrische wagen kan de nodige expertise opgedaan worden voor toekomstige investeringen.”

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-02-20 • Uur: 06u53

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur