Afspraak in recyclageparken

OVERIJSE - 03-04-20 - De recyclageparken van de afvalintercommunale Interrand gaan vanaf 7 april opnieuw open. Toegang zal enkel verleend worden na afspraak!
Strenge veiligheidsmaatregelen en enkel absoluut noodzakelijk en beperkt wekelijks bezoek zullen de komende weken de geldende regels zijn, net als hoffelijkheid en geduld! Inwoners zullen enkel na afspraak toegang krijgen tot het recyclagepark.

We roepen de inwoners op om niet op eigen initiatief naar het recyclagepark te komen. Sowieso zijn enkel hoogdringende bezoeken gewenst en dient er op voorhand een afspraak gemaakt te worden via de centrale op het nummer 02 658 95 40 of via mail naar recyclageparken@interrand.be. Het is belangrijk om steeds de nummerplaat van je voertuig te vermelden.

Iedereen wordt geacht om kinderen en huisdieren thuis te laten en alleen naar het recyclagepark te komen, uitgezonderd voor het afleveren van heel omvangrijk of zwaar afval waarvoor men 2 dient om te kunnen lossen. Afval dient ook thuis per fractie gesorteerd te worden. Iedere bezoeker krijgt maximum 15 minuten toegang tot het park. Er worden ook maar een beperkt aantal bezoekers samen op het park toegelaten, afhankelijk van de grootte van het recyclagepark.

Interrand dient net als alle afvalintercommunales strenge veiligheidsmaatregelen toe te passen. Zo zal de social distancing van 1,5 meter dienen gerespecteerd te worden. Ben je met de auto gekomen, respecteer dan de ‘blijf in uw auto!’-regel tot je binnen bent.. Fysieke contacten met de recyclageparkwachter bij de toegangscontrole zijn niet meer toegelaten. Bezoekers worden gevraagd om zich constructief op te stellen.

De inzameling van asbest zal niet kunnen opgestart worden omdat Interrand niet over voldoende beschermingsmateriaal beschikt voor de parkwachters. Daarnaast zullen textiel en kringloopgoederen ook tijdelijk niet aanvaard worden. Ook zal afval waarvan de container die dag vol is, terug naar huis moeten genomen worden.

Raadpleeg vòòr je Interrand contacteert om een afspraak te maken steeds de website van Interrand - www.interrand.be – om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en de bijkomende regels. De reguliere openingsdagen en –uren van de 3 recyclageparken zullen dus vanaf volgende dinsdag opnieuw van kracht zijn. Enkel het recyclagepark van Tervuren zal dus pas op woensdag open zijn. Maar opnieuw kan er slechts naar het park gegaan worden bij hoogdringendheid en na afspraak.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-04-20 • Uur: 13u35

Auteur: marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur