Diefstallen opgehelderd

OVERIJSE - 21-04-20 - Diefstallen opgehelderd dankzij politie en buur

Hoewel de focus van de politie sinds midden maart gericht is op het handhaven van de maatregelen in het kader van COVID19, dan nog blijft zij alert voor prioritaire criminaliteitsfenomenen.

Politie Druivenstreek, zoals vele andere politiezones, ervaart sinds de versterkte maatregelen een aanzienlijke daling van eigendomsdelicten. Niet in het minst omdat, omwille van de maatregelen, veel mensen thuis zijn. Neemt niet weg dat sommige daders/dadergroepen actief blijven en diefstallen plegen.

Sinds midden april werd PZ Druivenstreek geconfronteerd met enkele diefstallen uit voertuig en inbraken in woning. Er werd daarom verscherpt toezicht uitgeoefend. Dit heeft afgelopen zaterdagnacht vrijwel onmiddellijk tot een positief resultaat geleid.
Omstreeks 03:30 uur werd in Overijse de politie opgeroepen voor een diefstal uit voertuig, gevolgd door een woninginbraak. Daders hadden de wagen, die niet afgesloten was, geopend en door middel van de afstandsbediening hadden ze zich toegang verschaft tot de woning. De daders konden toen ontkomen.
Twee uur later werd gepoogd om in te breken in een andere woning in Overijse. Na opnieuw een geslaagde diefstal uit een wagen aan die woning, probeerden de daders, ditmaal met braak, binnen te dringen in de woning. Echter hebben ze hun poging moeten staken en werden ze vrijwel onmiddellijk gespot door een alerte buurman die de politie verwittigde. Op die manier kon een politieploeg de twee verdachten arresteren.

Beide verdachten werden in het bezit gevonden van spullen afkomstig van de diefstallen. Op basis van de eerste elementen uit het onderzoek kunnen zij ook gelinkt worden aan andere diefstallen uit voertuig en woninginbraken. Verder onderzoek zal hun aandeel hierin moeten verduidelijken. Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen aangehouden heeft.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-04-20 • Uur: 13u49

Auteur: marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur