Geen jaarlijkse mosselfeesten

OVERIJSE - 10-05-20 - DIT JAAR GEEN MOSSELFEESTEN IN TERLANEN !

Ieder jaar tijdens het laatste weekend van juli, vinden meer dan 1200 mensen de weg naar de gekende mosselfeesten in het landelijke dorp Terlanen/Overijse.
Het bestuur van de Koninklijke Fanfare Sint Michaël en haar toneelkring “Steeds Beter” hebben op hun vergadering van vrijdag de beslissing genomen, omwille van de Coronacrisis, de mosselfeesten niet te organiseren.
2020 is ook het jaar waarin de muziekvereniging verschillende activiteiten had gepland om haar honderdste verjaardag te vieren. Zo was er een driedaagse reis geboekt naar Brüttig Fankel, één van de verbroederingsgemeenten van Overijse. De vereniging zou daar een concert geven en mee opstappen in de stoet van de Winzerfesten.
Daarnaast stond er eveneens einde september een grootse tentoonstelling op stapel over de honderdste verjaardag : een terugblik op de voorbije honderdjaar en een feestweekend met heel wat randanimatie. Ook de nieuwe vlag zal op een latere datum ingewijd worden. Spijtig maar de gezondheid van iedereen staat nu op de eerste plaats.
Al deze bijkomende activiteiten werden mogelijk gemaakt dankzij heel wat sympathisanten die het peterschap hebben opgenomen voor het jubileumjaar.
Echter geen nood : naast de mosselfeesten, worden alle andere activiteiten zoals de tentoonstelling, het feestweekend en de driedaagse naar Duitsland verschoven naar 2021 ! Wat is tenslotte één jaartje uitstel als je honderd bent geworden.
Hou het gezond !
Het bestuur

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 10-05-20 • Uur: 07u41

Auteur: marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur