Verdeling 22.312 mondmaskers in Overijse

OVERIJSE - 21-05-20 - De gemeente OVerijse wil al zijn inwoners ouder dan 12 jaar op hetzelfde moment hun stoffen mondmasker en filters bezorgen. De bedeling over heel de gemeente zal op hetzelfde moment gebeuren. De bedeling van de mondmaskers en de filters is gepland in het weekend van 6 juni 2020.
De stoffen mondmaskers die aangekocht werden via de intercommunale Haviland komen momenteel in verschillende deelleveringen toe. Overijse verwacht de volledige bestelling tegen eind mei. In afwachting van de definitieve levering van alle mondmaskers en filters, treft de gemeente alvast alle voorbereidingen om de pakketten te kunnen verdelen. Deze verdeling gebeurt in het weekend van 6 juni. Dan mag elke Overijsenaar ouder dan 12 jaar een stoffen mondmasker in de brievenbus verwachten.
Voor de verdeling van deze 22.312 mondmaskers zoekt de gemeente vrijwilligers. Vrijwilligers die zich hiervoor willen vrijmaken in het weekend van 6 juni, kunnen zich voor 27 mei kandidaat stellen via
http://www.overijse.be/vrijwilligersmondmaskers.
Dirk Devroey (schepen van gezondheid): Ondertussen werden al chirurgische mondmaskers verdeeld onder de zorgverstrekkers. Dank zij Fablab en de Eerstelijnszone Druivenstreek werden ook face shields verdeeld voor alle zorgverstrekkers.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-05-20 • Uur: 14u11

Auteur: marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur