Helppagina voor gebruikers

Berichten toevoegen

Iedereen weet wel eens iets interessant. Een ongeval, een politiek nieuwsje, een sportbericht...noem het maar op. In ieder van ons zit een stukje reporter

Ook jij kan meehelpen aan de berichtgeving op Nieuwsclub.be. Je kan een artikel, een advertentie of een activiteit toevoegen:

 • Klik hier om zelf een ARTIKEL toe te voegen.
 • Klik hier om zelf een ACTIVITEIT toe te voegen.
 • Klik hier om zelf een ADVERTENTIE toe te voegen.
 • Je kan je bericht ook e-mailen naar redactie@nieuwsclub.be

  Alles is uiteraard volledig gratis. Onderaan deze pagina vind je de antwoorden op een paar voor de hand liggende vragen.

  Hoe worden de berichten toegevoegd?

  Om een bericht toe te voegen kan je op een van bovenstaande links klikken. Je kan kiezen tussen een artikel (bijvoorbeeld een verslag van een sportwedstrijd, een ongeval, een overlijdensbericht, een persbericht enz kiezen) en advertentie. Activiteiten kunnen toegevoegd worden aan de agenda.

  Nadat je het bericht verzonden hebt via de invulpagina van de website krijg je een e-mail. In deze e-mail bevind zich een link waarop je moet klikken ter bevestiging van de autenticiteit van de auteur. Indien je niet op deze link klikt dan zal het artikel nooit verschijnen. In dezelfde e-mail bevinden zich ook links om het artikel te wissen of om er wijzigingen in aan te brengen. Bewaar deze e-mail dus goed.

  In welke volgorde worden de berichten toegevoegd?

  De artikels worden chronologisch toegevoegd aan de nieuwspagina. Advertenties worden chronologisch toegevoegd aan de advertentielijst. Advertenties komen niet in de nieuwspagina. Activiteiten worden chronologisch toegevoegd aan de agenda. Activiteiten komen in de nieuwspagina op de dag van de activiteit.

  Ik heb een bericht toegevoegd maar ik kan het niet terugvinden?

  Indien je een bericht hebt toegevoegd maar je vind het niet terug in de nieuwspagina, dan ben je waarschijnlijk vergeten om de e-mail die je kort na het verzenden van het bericht gekregen hebt te bevestigen. Je kan dit ook achteraf nog doen. Indien je de a-mail toch bevestigd hebt via de ingebouwde link dan is je bericht ofwel terecht gekomen bij de advertenties of de agenda. Ga daar eens kijken. Als je het bericht helemaal niet terug kan vinden, probeer het dan met de zoekfunctie.

  Kan ik foto's, geluidsfragmenten en video's koppelen aan een bericht?

  Je kan bij je berichten zowel foto's als geluidsfragmenten en video's toevoegen. In de e-mail die je ter bevestiging krijgt staat de naam die je aan je media moet geven (bvb 845.jpg). Je kan meerdere foto's inzenden via media@nieuwsclub.be. Die geef je dan bijvoorbeeld de namen 845.jpg, 845A.jpg, 845B.jpg en 845C.jpg. In dit geval komt de foto 845.jpg in de algemene overzichtpagina. De overige foto's zijn alleen zichtbaar als je op het artikel klikt.

  Geluidsfragmenten stuur je best in mp3-formaat door. Geef je geluidsfragmenten de gebruikelijke naam zoals 845.mp3 (en 845A.mp3 enz indien je meerdere fragmenten wil doorsturen).

  Video's lever je best in mpg-formaat en geef je de naam 845.mpg (en 845A.mpg enz indien je meerdere fragmenten wil doorsturen). Probeer de foto's, geluidsfragmenten of video's niet te groot te maken. Hoe groter, hoe moeilijker om naar te kijken en hoe minder waarschijnlijk dat ze ooit bekeken worden!

  Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur