Infomoment over brandveiligheid

Elke seconde telt!
Infomoment over brandveiligheid in de woning

Op woensdag 31 januari organiseren de dienst Welzijn en de Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant een infomoment rond brandveiligheid van ouderen.

Elk jaar eisen woningbranden tal van slachtoffers. Weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt, je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niets. De rook van een brand verspreidt zich zeer snel en is verstikkend. Onze brandweer, de hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant, blijft daarom iedereen aansporen om rookmelders te plaatsen en een evacuatieplan te hebben.

Sinds 2017 heeft de brandweer specifiek aandacht voor de brandveiligheid van ouderen. Uit onderzoek is immers gebleken dat ouderen vaker te maken krijgen met brand en daarbij een groter risico lopen. Vandaar deze infonamiddag op 31 januari om 14 uur in GC Felix Sohie, waar niet alleen senioren, maar ook hun familieleden en iedereen die interesse heeft, welkom is. Je komt er alles te weten over rookmelders en een vluchtplan, en over hoe je je woning brandveiliger kan maken. De sessie is gratis.

INFO: Arne Dewaet, brandpreventiecoördinator - Brandweerpost Overijse – tel. 02 687 73 63 – brandweerpost.overijse@hvzoost.be

Rubriek: Algemeen • Grondgebied: Hoeilaart

Datum: 11-01-18 • Uur: 15u14 • Reporter: Marc • E-mail: marc@nieuwsclub.be

Bron: http://www.nieuwsclub.be