Opendeurdag Politiezone Druivenstreek

Op zondag 6 oktober 2019 tussen 10u en 17u organiseren Politiezone Druivenstreek en de brandweerpost Overijse een opendeurdag. Kom kennismaken met onze politiemensen en brandweerlui die u met veel plezier uitleg geven over de verschillende facetten van hun spannende job. Bezoek de vele infostanden, ons indrukwekkend voertuigenpark, interactieve spelen en spectaculaire demonstraties. Zoals steeds is er een uitgebreid aanbod, met animatie voor groot en klein !

Een greep uit de activiteiten bij de politie: demonstraties interventieteam / hondenteam van de federale politie - tuimelwagen – VR Mobiel (reflex-test) - dronkemansbrillen – federale politie te paard – alcohol/drugtest - demo dode hoek – sporenopnames – bezoek cellencomplex – vingerafdrukken – tekenwedstrijd – rondritjes met politievoertuigen – info over diefstalpreventie – gratis fietsgraveren – schietstand – infostand rekrutering – static show voertuigenpark – springkasteel – grimeren/tattoo’s - tekenwedstrijd (neem hiervoor een kijkje op onze website) ...
Een bijzondere eregast is de White Scout Car, een oud interventievoertuig van de Federale Politie ! Het doet ons even stilstaan bij de herdenking van 75 jaar Bevrijding van België. Dit soort voertuigen, gebouwd vanaf 1939, vervulden tijdens de oorlog voornamelijk verkennings- en commandotaken. Na de wapenstilstand lieten de Amerikanen ze in Europa achter. Tot het einde van de jaren '70 was het de Rijkswacht die er gebruik van maakte.
We verwelkomen u graag op zondag 6 oktober !

Rubriek: Algemeen • Grondgebied: Overijse

Datum: 23-09-19 • Uur: 14u34 • Reporter: Marc • E-mail: marc@nieuwsclub.be

Bron: http://www.nieuwsclub.be